Carlsbergs forskningslaboratorium er kendt for mere end blot ølproduktion. Gennem årene har laboratoriet bidraget væsentligt til naturvidenskaben med opdagelser som rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen, og den klik-kemi, der i 2022 sikrede Morten Meldal en Nobelpris.
En dybdegående rejse i ølbrygningPå foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, tage deltagerne med på en rejse gennem ølbrygningens videnskab. De vil fokusere på forædling af byg og humle, samt hvordan disse dyrkes bæredygtigt.
Der vil også være en gennemgang af maltningens betydning for smagsvariationer i øl, samt laboratoriets arbejde med at udvikle nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.
Fremtidens klimatolerante fødevarerForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Denne teknologi hjælper med at finde forbedrede egenskaber i planter, der kan øge deres kvalitet under forskellige klimatiske forhold. Desuden vil der blive præsenteret forskning i 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indblik i fortidens klimaadaptation.
Under foredraget vil deltagerne få mulighed for at smage på fem udvalgte øltyper, der præsenteres i takt med foredragets progression.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Syddjurs Gymnasium, Kr Herskindsvej 6, 8410 Rønde
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Foredraget er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her