Carlsberg er kendt for sin øl, men virksomheden står også bag betydelige videnskabelige opdagelser. I Ugelbølle Forsamlingshus vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, dele indsigter om laboratoriets forskning og udvikling.
Videnskab bag ølproduktionForedraget vil dykke ned i forskningen bag ingredienserne til ølproduktion. Deltagerne får indsigt i forædling af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Desuden vil der være fokus på maltning af byg og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNACarlsbergs forskning strækker sig også til klimatolerante fødevarer. Teknologien anvendes til at forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimatiske forhold. Foredraget vil også omhandle fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som giver indblik i fortidens planteklimatilpasning.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget serveres små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som smages i takt med, at de gennemgås. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Ugelbølle Forsamlingshus, Overgårdsvej 4, Ugelbølle, 8410 Rønde
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her