Nyt fra Rønde i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Rønde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

Flere grise aflivet efter brand i grisetransport

Natten til mandag kl. 03.54 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i en grisetransport, der var kommet kørende i sydgående retning på Østjyske Motorvej. Branden var opstået i nærheden af Harlev J mellem motorvejskrydsene Aarhus S og Aarhus V.

Flere patruljer fra Østjyllands Politi blev sendt til stedet, og allerede ved politiets ankomst kl. 04.05 var der flere hundrede meter kø på motorvejen, mens der fra grisetransporten var meterhøje flammer i den højre side af lastbilen.

Af dyreetiske årsager besluttede Østjyllands Politi at bistå med aflivningsopgaven, hvorfor politiet foretog en nødvendig aflivning af flere grise på stedet, inden opgaven blev overdraget til øvrige myndigheder.

Læs mere om sagen i pressemeddelelsen her.

**

 

Anholdt mand blev løsladt - og anholdt igen

Da en 53-årig anholdt mand søndag morgen fik en afsluttende snak med politiet i forbindelse med, at han skulle endeligt løslades fra detentionen, tog samtalen en uventet drejning.

Undervejs i løsladelsen og udleveringen af mandens ejendele fremstod han over for politiet mere og mere aggressiv, da han af en betjent blev bedt om at putte sine ting i lommerne og vente med at tage dem frem til han havde forladt politistationen.

Dette ønskede den 53-årige dog ikke at efterkomme, og i hans utilfredshed med situationen ytrede han sig i mindre pæne vendinger mod den betjent, som var i færd med at hjælpe ham ud i friheden, da han gik væk et par skridt væk fra politistationen.

I stedet for at få lov at gå ud af døren, blev den 53-årige derfor anholdt på ny, sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. Han blev efterfølgende ført tilbage til detentionen og først løsladt igen senere på dagen.

**

 

Mand i bil stukket med kniv

Søndag kl. 16.41 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om en voldsepisode på Rosenhøj Allé i Viby J.

 

To gerningsmænd havde angiveligt først sparket ruden i stykker på en bil, som holdt parkeret på stedet med en 25-årig mand siddende på førersædet. De to gerningsmænd stak derefter en kniv ind i bilen gennem vinduet og ramte den 25-årige på armen, hvorefter de forlod stedet i ukendt retning.

Flere patruljer blev sendt til stedet for at undersøge knivoverfaldet nærmere. Ved patruljernes ankomst var den 25-årige mand selv taget på hospitalet, men han slap umiddelbart fra episoden med overfladiske skader. Det lykkedes ikke i første omgang politiet at finde frem til de to formodede gerningsmænd i området.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og har pt. ikke yderligere oplysninger om sagen.

**

 

Spritbilist forsagede færdselsuheld

En 21-årig mandlig bilist var søndag kl. 10.50 skyld i flere sammenstød med øvrige trafikanter, da han kom kørende på Viborgvej i Lading ved Sabro i spirituspåvirket tilstand.

Først kørt den 21-årige mand i østgående retning ind i siden på en personbil med en 61-årig mand bag rattet, inden han fortsætte over i modkørende kørebane.

I modkørende kørebane påkørte den 21-årige en 25-årig mandlig bilist frontalt. Den 25-årige og tre øvrige passagerer blev i forbindelse med sammenstødet påkørt bagfra af en 28-årig kvindelig bilist.

Ingen af de mange involverede personer kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden, hvor den 21-årige mand blev anholdt af politiet og sigtet for spritkørsel.  

**

 

Velafviklet Superligakamp i Aarhus

Søndag aften kl. 18.00 blev der spillet fodboldkamp i Aarhus, hvor hjemmeholdet AGF havde besøg af Brøndby IF.

Kampen blev afviklet foran et udsolgt station med godt 18.000 tilskuere på tribunerne, og dagen igennem forløb det hele fredeligt og roligt set med politiets briller.
Inden kampstart blev det til nogle enkelte sigtelser, men under og efter kampen var der ikke yderligere behov for politiets indgriben.

Omkring en time inden kampstart blev en 22-årig mand sigtet for at være i besiddelse af narko, da han af vagterne ved indgangen til stadion blev fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain.

Kort tid efter blev en 21-årig mand med tilknytning til udeholdet sigtet for at have overtrådt fyrværkeriloven, da han ved indgangen til gæsternes afsnit blev fundet i besiddelse af et blitzlys af vagterne. Ved samme tribuneafsnit blev en 26-årig mand nogle få minutter senere fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain, hvorfor politiet kl. 16.55 kunne sigte ham for at have overtrådt loven om euforiserende stoffer.

Blandt hjemmeholdets fans blev en 21-årig mand fundet i besiddelse af en peberspray i sin bæltetaske. Han blev derfor sigtet for at have overtrådt våbenloven, og pebersprayen blev beslaglagt med henblik på destruktion, mens den 21-årige blev bortvist med en to-årig karantæne i bytte med pebersprayen.

I pausen af kampen forsøgte en 32-årig mandlig tilskuer sig med at skifte tribuneafsnit, da han forcerede et hegn og gik langs banen. Her blev han standset af en vagt, som tilkaldte politiet, der sigtede den 32-årige mand for husfredskrænkelse. 

**

 

Forsøgte at stikke af fra politiet på knallert

En patrulje fra Østjyllands Politi kom søndag kl. 17.36 kørende på Skibsbyggervej i Glesborg, da fire knallerter pludseligt kom kørende imod dem. To af disse kørte kun på baghjulet.

Betjentene besluttede sig derfor straks for at bringe knallerterne til standsning, hvilket dog ikke blev efterkommet – tværtimod. Den ene af knallerterne foretog en U-vending foran patruljebilen, hvorfor patruljen besluttede sig for at eftersætte denne.

Eftersættelsen varede knap 100 meter, inden knallerten væltede under et sammenstød med politibilen, hvorefter den 16-årige mandlige fører blev anholdt med den fornødne magt. Ingen personer kom umiddelbart til skade, men episoden medførte en smule materiel skade på grund af sammenstødet.

**

 

Fik stjålne høretelefoner tilbage

En 21-årig mand rettede søndag eftermiddag henvendelse til politiet med oplysninger om, at han via en app på sin telefon kunne se, at hans høretelefoner befandt sig på en fremmed adresse i Hadsten.

Høretelefonerne havde den 21-årige mand fået stjålet nogle dage forinden, og derfor sendte Østjyllands Politi en patrulje til den fremmede adresse for at undersøge forholdene nærmere.

På stedet traf politiet den 21-årige som via sin telefon kunne vise, at hans høretelefoner befandt sig inde på den fremmede adresse. Betjentene rettede derfor henvendelse til stedets beboer, som blev fundet i besiddelse af de stjålne høretelefoner.

Den 42-årige mandlige beboer blev sigtet for ulovlig omgang med hittegods, og høretelefonerne blev genudleveret til rette ejermand.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 08.18 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i Randers SV, hvor en 67-årig mandlig bilist angiveligt fik en form for ildebefindende og var involveret i et solouheld. Både han og en kvindelig medpassager blev efterfølgende kørt til hospitalet for nærmere undersøgelser.

En 37-årig mandlig bilist blev søndag kl. 12.00 standset, sigtet for narkokørsel og anholdt, da han kom kørende på Grenåvej i Randers SØ i krydset med Storegade.

Søndag kl. 12.27 skete der et færdselsuheld på Havkærvej i Tilst i krydset med Viborgvej. En 35-årig mandlig bilist overså, at en forankørende bremsede op i forbindelse med kødannelse, hvorfor han påkørte den forankørende bil, der var ført af en 57-årig mand. Den 57-årige mandlige bilist blev skubbet videre frem endnu en bilist, men ingen kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden, hvor der ligeledes skete begrænset med materiel skade. 

Søndag kl. 14.43 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Skovvejen og Hjortholmsvej i Aarhus C, hvor en cyklist blev påkørt af en bilist, der umiddelbart kørte over for rødt lys. Bilisten – en 70-årig mand – blev sigtet i sagen, mens cyklisten – en 22-årig mand – umiddelbart slap fra uheldet uden tilskadekomst.

Søndag kl. 14.59 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Brabrand, hvor en 44-årig mandlig bilist angiveligt fik et ildebefindende. Det medførte, at han mistede herredømmet over sit køretøj, som kørte hen over modsatte vognbane og endte i en busk, hvor personbilen væltede om på taget. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden. 

Søndag kl. 17.05 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor en 21-årig kvindelig bilist påkørte en 51-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom kørende ligeud, da hun blev påkørt af bilisten, som foretog et højresving. Ingen personer kom umiddelbart til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Søndag kl. 17.52 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Rønde. En 61-årig kvindelig bilist kørte af ukendte årsager ind i et hegn og nogle træer, inden hendes bil landede på taget i nærheden af Følle. Den 61-årige blev tilset i en ambulance og efterfølgende kørt til hospitalet, men hun var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade i forbindelse med episoden.

Søndag kl. 18.58 skete der et færdselsuheld på Viby Ringvej i Åbyhøj i krydset mellem Bremsagervej, hvor en ukendt bilist kørte op i en forankørende i forbindelse med køkørsel. Vedkommende flygtede efterfølgende fra stedet, men ejeren af bilen blev sigtet i sagen.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i politikredsen:
På Ydunsvej i Åbyhøj begået mellem lørdag d. 16/9 kl. 19.15 og søndag d. 17/9 kl. 06.00
På Åtoften i Egå begået søndag d. 17/9 mellem kl. 11.00 og kl. 14.00
På Bøgevej i Hinnerup begået fredag d. 15/9 kl. 18.00 til søndag d. 17/9 kl. 16.35
På Ryhavevej i Aarhus V begået søndag d. 17/9 kl. 17.00 og kl. 19.00
På Præstegårdsvej i Mårslet begået mellem fredag d. 15/9 kl. 08.00 og søndag d. 17/9 kl. 19.00
På Neptunvej i Viby J begået søndag d. 17/9 kl. 22.16
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi