Onsdag den 9. oktober 2024 byder Rønde Højskole og Efterskole på en spændende aften, hvor Peder Korsbæk Madsen genfortæller den klassiske historie om Don Quixote. Arrangementet starter kl. 19:00 og lover at tage publikum med på en rejse gennem Cervantes' tidløse fortælling.
En klassisk fortælling genfortalt
Peder Korsbæk Madsen vil denne aften genfortælle Miguel de Cervantes' 400 år gamle fortælling om den fattige spanske landadelsmand, Don Quixote, som har forlæst sig på ridderbøger til en grad, hvor han opfatter deres virkelighed som mere virkelig end virkeligheden selv. Don Quixote ser det som sin nødvendige opgave at bringe verden på rette spor igen, hvilket fører ham ud i vanvittige kampe, heriblandt den berømte kamp mod vindmøller.
Den første klassiske roman
Cervantes' fortælling om Don Quixote er ofte blevet betegnet som den første klassiske roman, da den beskriver et menneske med fantasi- og vrangforestillinger, der bevæger sig rundt i en verden, der minder om vores egen. Denne aften vil Peder Korsbæk Madsen dykke ned i, hvorfor denne roman stadig er relevant i dag og hvordan moderne forfattere som Klaus Rifbjerg og Salman Rushdie har ladet sig inspirere af Cervantes' værk.
Moderne relevans
Romanen er ikke kun interessant på grund af sin litterære betydning, men også fordi den belyser, hvordan moderne virtuelle medier kan fange os i billeder af virkeligheden, som ofte ikke har meget med den virkelige virkelighed at gøre. Peder Korsbæk Madsen vil diskutere disse paralleller og opfordre til eftertanke over vores egen tids medieforbrug.
Praktisk information
Dato: Onsdag den 9. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Rønde Højskole og Efterskole, Skolevej 2, 8410 Rønde
Entré: 50 kr (Gratis for medlemmer af RHEs venner)
Tilmelding: Go-syddjurs
Arrangør: Alle
Alle er velkomne til at deltage i denne spændende aften, hvor en klassisk fortælling bliver bragt til live på ny.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Oplev Don Quixote genfortalt af Peder Korsbæk Madsen
Kilde: Kultunaut